Alternativer til de kedelige hvide vægge i dit hjem

Indretnings af ens drømmehjem kan byde på flere skift i smag, nye muligheder at løse indretning på og søge inspiration andre steder. Fælles for de fleste hjem er, at man har nogle vægge, som mange gerne ønsker at udsmykke for at gøre dem som en del af rummet, men hvordan de skal udsmykkes, er meget forskelligt.

Akustikpaneler

Du har måske set dem på nettet, i et blad eller måske i et boligprogram, men akustikplader er virkelig blevet et udsmykningsvalg som mange har taget til sig. Udover at have den lyddæmpende funktion, så ser de også vildt fede ud med den brunlige farve og mørke striber. Der er mange måder at bruge dem på, og derfor passer de også ind i rigtig mange hjem. Det kan være at sætte et stykke op fra gulv til loft på en hvid væg, blot for at bryde den. En anden måde kunne være at hænge et stykke bag fjernsynet eller som sengegavl i soveværelset, hvor der kan købes billige akustikpaneler online.

Anderledes farve

Udover akustikpaneler er det også meget brugt at male en væg i et rum i en anden farve for igen at skabe variation. Den kan være en grønlig farve, hvis man har mange planter eller brunlige med mange naturmaterialer. Man kan vælge en farve, der passer til ens indretning eller en kontrastfarve for at skabe kontrast.

Sjov på vægge

Man kan også vælge at personliggøre sine vægge med en billedcollage eller blot hænge nogle billeder op forskudt. Hvis man har en rest af sine akustikpaneler, kan man også vælge at hænge et stykke af dem op og så hænge billederammer ovenpå. Akustikpanelerne kan derudover bruges i gangen som en form for knagerække, hvor man igen kan hænge et firkantet stykke op, og så montere knager ovenpå, hvilket gør det smart, og bryder de rene hvide vægge.