Billig varme? Se hvad det koster at varme boligen op med fjernvarme

Fjernvarme er den mest anvendte opvarmningsform i Danmark, da fjernvarme står for varmen i hele 65 % af danske boliger. Fjernvarme er tilgængeligt i mange danske byer, og derfor kan fjernvarme også være en mulighed for dig.

Hvis du har mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet, kan du skrotte dit gamle oliefyr eller lignende, da der er flere fordele ved at komme over på fjernvarme.

Fordele ved fjernvarme

Den helt store fordel ved fjernvarme er, at det er en billig opvarmningsform. Det skyldes bl.a., at dit lokale fjernvarmeselskab ikke må tjene penge på at sælge varme til dig. Selskabet skal med andre ord fungere uden overskud, og du skal derfor kun betale den faktiske pris for varmen i stedet for også at betale for, at et firma kan få et overskud.

Den anden store fordel ved fjernvarme er, at det er en utrolig nem måde at varme boligen op på. Når først du har fået installeret dit fjernvarmeanlæg, skal du ikke foretage dig mere, og du kan reelt set glemme alt om opvarmning af din bolig. Du skal ikke tanke op eller bære brænde ind, og du vil altid have uudtømmelige mængder af varme, så snart du tænder for radiatorerne.

Pris fjernvarme – hvad koster dit forbrug

Der findes mange forskellige fjernvarmeselskaber, som alle har forskellige priser, da de laver varme på forskellige måder. Dertil vil din pris på fjernvarme naturligvis også afhænge af din boligs størrelse, kvaliteten af isoleringen samt af dine personlige behov.

Priserne på fjernvarme stiger og falder desuden hele tiden afhængigt af forskellige forhold som eksempelvis gas- og elpriser, og det er derfor svært at give et præcist tal for, hvor meget du skal betale for fjernvarme i din bolig.

Læs mere om prisen på fjernvarme hos E.ON og find ud af, om det kan betale sig for dig.