

Det er ikke uhørt at der opstår tilsyneladende pludselige brande, men med tiden er man blevet mere opmærksom på at brandsikkerhed er i fokus, således at den slags brande – værende det små eller store – forhåbentlig ikke har den store betydning for sikkerheden og sundheden hos de påvirkede.
Gode råd til brandsikring
Der findes heldigvis flere tekniske foranstaltninger, der kan være med til enten at hæmme eller forhindre brand. De passive tiltag findes allerede ved bygningens konstruktion og opførsel. Her er der blandt andet tale om brandselektionsvægge eller branddøre, og dem kan man sjældent selv bestemme om er der, hvis ikke man har bygget huset selv. De aktive tiltag derimod er eksempelvis automatiske sprinkleranlæg, ABA-anlæg eller installering af en brandalarm. Ligeledes lyder et godt brandsikringsråd: Derfor skal du ikke oplade mobilen i sengen.
Brandalarm
Det er ikke lovpligtigt at have en brandalarm i en bolig, men flere og flere danskere installere både røgalarmer og brandalarmer alligevel. Langt de fleste kan godt se fidusen i at sikre sig imod brand på førnævnte måde, og det må være de færreste, der ønsker at vågne op til et hus i flammer, uden at have opdaget det, før det er for sent. Netop her hjælper en brandalarm. Med nyere tider kan mange ting digitaliseres, og faktisk kan brandsikring også tale via ens Smart Home app, hvis man har installeret efter det. Det gør det både nemmere og mere brugervenligt at brandsikre ens hjem.
ABA-anlæg
Et ABA-anlæg er et automatisk brandalarmanlæg, hvor brandvæsnet bliver alarmeret med det samme, hvis der opstår røg. Desuden kan der yderligere kobles funktioner til anlægget, således at flere behov dækkes. Blandt andet:
-
Dørlukningsanlæg, der lukker branddøre og brandskydeporter.
-
Vandkanon, der dirigeres i ildens retning.
-
Sprinkleranlæg, der aktiveres ved drastisk temperaturstigning.
-
Varslingsanlæg, der varsler personer i bygningen om at søge til et sikkert sted.