Guides: få en skøn terrasse med overdækning

De fleste danskere har en terrasse, der findes nærmest intet bedre end at sidde på sin terrasse en skøn sommerdag. Det er flere fordele at have en terrasse, der er overdækket, som du kan læse nærmere om.

Forskellige former for overdækning

Der findes et bredt udvalg af overdækninger, du kan blandt andet få skydbare lameller eller aluminiumslammer i taget. Et materiale, som særligt anvendes, er aluminium, idet er slidstærkt og holdbart. Det er mange fordele ved en overdækket terrasse. Hvis du ikke ønsker at overdække din terrasse året rundt, kan du i stedet overveje en markise, der er et udmærket alternativ, som nemt kan trækkes for og fra.

Fordele ved at vælge en overdækket terrasse

  • Du kan benytte din terrasse på dagene, hvor det regner. Selvom det er sommer og varmt nok til at sidde udenfor, er der i Danmark mange regnfulde sommerdage, og til disse dage er det perfekt med en overdækning. På den måde er der mulighed for at grille og sidde udenfor og spise.

  • På de helt varme og solrige dage kan du gå i skygge og sidde under overdækningen, og på den måde kan dig og dine børn undgå at blive solskoldet. Det giver mulighed for at spille spil, nyde en is eller læse en bog i skyggen.

Vælg de rette havemøbler

Der er ikke meget ved at have en overdækket terrasse, hvis ikke du har de rette havemøbler, som er rare at sidde i. Alt efter hvor stor din terrasse er, kan du købe møbler, som passer efter terrassens areal. Et populært valg er loungehavemøbler, som både er æstetiske og rummer en god komfort, som gør, at de er yderst behagelige, enten at sidde eller ligge i. Det klassiske havesæt med spisebord og stole, er et andet populært valg, som de fleste har placeret på terrassen eller et sted i haven.