Opvaskemaskinen er en kalkgrube

Af en eller anden uforklarlig grund, er det meget almindeligt at gøre forskel på ting, der ofte får kalkaflejringer. Som om, det er lettere at hælde eddike i elkedlen og kaffemaskinen, end at fikse bruseren og opvaskemaskinen. Det er sidstnævnte, du skal læse om i dag. For selvom man kan blive ved med at bilde sig selv ind, at ens opvaskemaskine kun er et år gammel, så må uret gå på et tidspunkt, og det er med at gribe ind, før opvaskemaskinen selv begynder at gå.

Hvordan adskiller man de to?

Kalket og opvaskemaskinen er den kærlighedshistorie, hvor den ene part så gerne vi have den anden, men den anden bliver ved med at sige ”slip mig!”. Det ender derfor med, at kalken hægter sig fast og gør adskillelsen umulig. Lige indtil du kommer ind i billedet. slip af med kalk i opvaskemaskinen, ved at bruge dit foretrukne af tre midler: hvid eddike, kalkfjernertabs eller citronsyrepulver. En omgang med en af disse magiske midler, gør underværker for din opvaskemaskines udseende, hvilket ikke kan undgå også at smitte af på din service.

To andre vigtige midler

Det er også en mulighed at holde kalkaflejringerne nede ved hjælp af salt og afspændingsmiddel. To midler, hvis effekter begge har en betydning for kalket i maskinen, men som også hver især har sin egen målgruppe. Salt bruges til at bekæmpe kalken i hårdt vand, som ofte ses i storbyer. Det er væsentligt at tjekke op på byens vandkvalitet, inden man fyrer op for saltet. Afspændingsmiddel har derimod til opgave at sænke overfladespændingen på dit service, hvilket betyder, at vandet hurtigere forsvinder fra servicen efter vask, og derfor ikke sætter så mange aftryk. Afkalkning af vaskemaskinen skal gøres mere end man ønsker, men mindre end man tror, hvis man benytter sig af salt og afspændingsmiddel. God fornøjelse med din splinternye opvaskemaskine.