Guide: hvilken lampe skal du vælge?

Når man skal vælge en ny lampe til boligen, er der flere ting at tage højde for. Derfor oplever flere, at det kan være svært at finde den rette. Du kan læse nærmere her, blandt andet om belid pendel, og få en guide til at vælge din lampe. Dette kan forhåbentligt hjælpe dig med at gøre valget

og det at finde lampen, nemmere.

Hvilket lys skal lampen give til rummet?

En af de ting, du bør have fokus på er, hvilket lys lampen skal give. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan lyset falder fra lampen af, hvilket har en stor betydning. Nogle lamper giver et direkte lys, hvorimod andre lamper har en skærm på, som gør, at lyset er mere behageligt for øjnene. For at vælge den rette lampe, kræver det, at lamper giver den rette mængde lys til rummet.

Hvilken type af lampe skal du vælge?

Noget af det første du bør tage stilling til, er hvilken type eller model af lampe, du er på udkig efter. Det gør det mere overskueligt, og du kan bedre sortere i lamperne, særligt hvis du kigger på lamper online. Der er nemlig et stort udvalg af lamper, inden for mange forskellige mærker, blandt andet fås der et bredt udvalg af belid pendel lamper. Du kan få alt fra spisebordslamper, gulvlamper, bordlamper og væglamper, som kan være meget forskellige i designet og i måden, de giver lys.

Hvad er lampens formål?

Det er altid fornuftigt at tænke over, hvad lampens formål er. Ved at tænke over formålet, kan du allerede udelukke en del lamper. Har du for eksempel brug for en læselampe, skal du kigge efter lampe, som giver et direkte lys. Til gengæld ønsker mange, at der over spisebordet er et mere behageligt lys, som du dermed skal kigge efter, som blandt andet en belid pendel kan bidrage med under måltiderne.