Gulve til dig og dine fødder

Står du og skal have lagt et nyt gulv i din bolig? Nogle kan for eksempel godt lide at have forskellige gulvtyper i forskellige rum, mens andre foretrækker at have den samme gulvtype i flere rum. Nogle rum er også bedre egnet til en bestemt gulvtype. Du har måske tænkt over de mange forskellige gulvtyper der findes, og måske du har været lidt forvirret over, hvilke du skal vælge. Derfor vil vi her gennemgå nogle fordele og ulemper ved forskellige gulvtyper.

Polyurethangulve

Polyurethangulve, som også er kendt som Pu gulve, er af materiale, som kan bruges i flere forskellige rum såsom køkken, stue og soveværelser. Fordelene ved Pu gulve er, at de slidstærke og lyddæmpende, da materialet minder om en form for gummibelægning, hvilket også gør det nemt at rengøre. Ulempen ved et Pu gulv kan være, at det er svært at lægge, og man kan have brug for at betale en professionel til at lægge det for en.

Trægulve

Trægulve findes af mange forskellige typer og nuancer, så du kan få det look, du synes bedst om. Fordelene ved et trægulv er, at de kan give et mere naturligt udtryk i dit hjem. Trægulve kan både være brædder og planker, lamel parket, lamel, laminat og som klodser, hvorfor der er rig mulighed for at finde et udtryk, som du kan lide. Der findes flere forskellige fordele og ulemper alt efter hvilket slags trægulv, du kunne tænke dig, så det handler bare om at dykke ned i informationerne om diverse trægulve.

Klinkegulve

Ligesom der findes forskellige trægulve, findes der også forskellige klinkegulve. Klinkegulve har fordelene at de er lette at rengøre og vedligeholde, såfremt de er glaserede, og at de egner sig godt til gulvvarme. Akustikken og komforten ved klinkegulv kan dog være en ulempe. Klinkegulve er ofte valgt til køkkenet, entré og badeværelset.