Hvad gør sildebensparket unikt?

Et af tidens største gulvhits er sildebensparketter, men hvorfor er netop denne helt særlige gulvtype så populær netop nu? Med sildebensparket fra FlotteGulve.dk, får du flotte gulve til en god pris.

Sildebensparket er på ingen måde en ny gulvtype, men var derimod originalt en gulvtype for det bedre borgerskab. Historisk set var gulvtypen primært udbredt i herskabsboliger og herskabsvillaer. Derefter røg gulvtypen lidt i glemmebogen, men er i de seneste år for alvor vendt tilbage for fuld styrke og er i dag mere populær end nogensinde før.

Det unikke ved sildebensparket er at gulvet kan lægges i det klassiske v-formede sildebensmønster, der som navnet antyder leder tankerne i retning af skelettet fra en fisk. Det smukke mønster gør at gulvet går fra at være en neutral baggrund for din indretning til i stedet at spille en hovedrolle som et smukt blikfang.

Selvom sildebensmønstret er klart det mest udbredte, så kan sildebensparket også lægges i andre flotte og dekorative mønstre.

Traditionelt set var sildebensparket i den klassiske træsort eg, men i dag kan du også få sildebensparketter i flere andre træsorter: Det betyder blandt andet, at du kan få sildebensparket i den smukke mørke træsort valnød. Egetræ er dog stadig den mest udbredte træsort, når det gælder sildebensparket. Du kan således både få sildebensparket med egetræets smukke naturlige look og i forskellige tonede varianter.

De fleste sildebensparketter har ikke et kliksystem og skal derfor fuldlimes til undergulvet, det gør at gulvtypen kan være besværlig selv at lægge, så har du ikke selv stor erfaring med gulvlægning, så kan du med fordel få en professionel til at klare opgaven for dig.

Sildebensparket er en af de dyrere gulvtyper og er budgettet ikke så stort, så kan du som alternativ vælge et laminat sildebensgulv i stedet, disse har også den fordel, at de ofte har kliksystem og er lettere at lægge end originalen i træ, på den måde kan du også spare udgifterne til en montør.