Sådan vedligeholder du dine træmøbler

Træmøbler trænger generelt til en god vedligeholdelse, især hvis du har møbler stående udenfor. Havemøbler kommer nemt til at mærke det dårlige danske vejrs tilstande, og derfor kan det være en god ide at på forhånd vide hvordan og hvorledes disse møbler skal passes og håndteres. Træbeskyttelse kan være med til at vedligeholde det fine træ, og er næsten umuligt at undvære. Jemogfix.dk har heldigvis mange former for træbeskyttelse, alt efter hvad dig og dit træ har brug for. Det er meget vigtigt at passe på alle slags træmøbler, især havemøbler som står udenfor, da de er udsatte for regn, vind og sol, som kan beskadige træet. Fugtigt vejr kan for eksempel også slide på træet, og kan desværre resultere i at træet kan få skimmelsvamp. Træmøbler kommer ofte malet eller allerede olieret eller bejdset, og det kan derfor være meget forståeligt, at folk ikke tænker over at man skal blive ved med at vedligeholde det, men det skal man. Hvis man ikke er bekendt med at eje træmøbler, eller ikke er vant til at se forældre ordne deres egne træmøbler, kan det være en god ide at begynde nu, for det er kun spørgsmål om tid, før dine møbler bliver slidt op, uden en ordentlig behandling.

Hvilket slags træbeskyttelse skal jeg anskaffe?

En god ting at vide er at olierede træmøbler er faktisk mere modtagelige over for vejr og vind, end bejdsede og malede havemøbler. Så hvis du har olierede havemøbler kan du nøjes med kun et vedligeholde det et par gange om året. Det kan være en god ide at kigge på træets farve og hvor stor en mængde, du har brug for. Jemogfix har mange forskellige slags træbeskyttelse, som både vedligeholder sort træ og hvidt træ, og mange andre farver.

Hvordan vedligeholder jeg bejdsede og malede træmøbler?

Det kan være en god ide at skrubbe og vaske træmøblerne med en stiv børste. Derudover kan det også være en god ide at slibe træets overflade med en børste.