Skab nyt liv med udendørs træmaling

Er din bolig eller måske skuret i haven bygget af træ, og trænger det desuden til en kærlig hånd? Så kan det være du skal overveje at give en omgang træmaling eller to. Udendørs træ kræver bestemt maling, hvis man ønsker et holdbart resultat, og har får du lidt gode råd til, hvordan du vælger en maling, samt hvordan du påfører den på bedste vis!

Vælg den rigtige maling

Når det kommer til at male overflader, er der generelt specifikke malingstyper, der er bedre egnet til nogle overfalder og forhold, end andre. Lige præcis udendørs træ, hvad end det er på huset eller et mindre byggeri, som et skur, kræves der bestemt maling – hvis altså man ønsker at det holder længe. Som regel hænger kvaliteten af malingen sammen med prisen, set i den forstand at meget billig maling ofte ikke lever op til standard. Der findes heldigvis et stort udvalg af træmaling hvis kvalitet er i noget højere grad. Her kan man være heldig at finde det til rimelige priser, og det er investeringen værd, hvis man skal male udendørs. Man får nemlig et produkt, der både er nemt at påføre, tørrer hurtigt og holder længe. Derved slipper man for at skulle male forholdsvis kort tid efter for at opretholde dækningen!

Sådan gør du

Når du har valgt den helt rigtige maling, både farve- og egenskabsmæssigt, kommer det praktiske. For nogen er det meget selvsigende, hvordan man skal male eksempelvis en facade, mens det for andre er fuldstændig uvant. Generelt er det en god idé at forberede den træflade, man vil male, ved at vaske med en rengørende middel og så lade det tørre helt. Gamle malerrester, splinter og ujævnheder i træet skal skrabes eller sandes væk, og så kan den nye maling påføres. Dette gøres et stykke af gangen, og med så jævne bevægelser som muligt.